diumenge, 23 d’abril del 2017

Quae in praeterito trimestri gessimus?

Al llarg d'aquest trimestre hem dut a terme unes quantes activitats complementàries (concursos, representcions teatrals, tallers, etc), de les quals volem donar notícia als lectors del nostre blog.

ANA DE DIOS, ALUMNA DE 2BAHA, GUANYADORA DE LA FASE LOCAL (València-Castelló) DEL CERTAMEN CICERONIANUM
Divendres 3 de març dues alumnes de 2n de batxillerat humanístic acompanyades de la seua professora de llatí, van acudir a la Universitat de València per a participar en la fase local del Certamen Ciceronianum que organitza en Espanya la Sociedad Española de Estudios Clàsicos. Després de moltes hores d'estudi fora d'horari, es van enfontrar a la dura prova de traducció i comentari d'un fragment dels dircursos contra Catilina de Marc Tul.li Ciceró. (Aquesta activitat forma part del Taller d'altes capacitats).
Els resultats han acompanyat la seua dedicació: Ana De Dios ha realitzat el millor exercici, que serà enviat a la fase nacional; així mateix, Ainhoa Pegueroles, també del 2n humanístic, ha obtingut un meritori segon lloc; açò els obri la porta a una possible participació en la final internacional que tindrà lloc a Arpino (Itàlia), ciutat natal de Ciceró, a primers de maig. Enhorabona!

REPRESENTACIÓ TEATRAL EN LA SETMANA DE LA DONA
El grup de teatre del nostre centre DuraLexSedLex va representar el 15 de març el seu nou muntatge "CORAZÓN enTIERRA. La rebelión de Antígona" per a l'alumnat de 3r , 4t d'ESO, i de Batxillerat. Una original reflexió sobre les qüestions que ens planteja el mite clàssic, i que encara hui en dia tenen una gran vigència. La próxima representació tindrà lloc el 28 de març a València dins del Certamen Compitalia.

EXPOSICIÓ "DONES (O)CULTES"    Amb l'objectiu de fer visibles alguns personatges femenins del món clàssic que, a pesar de les seues aportacions a la nostra cultura, la història ens ha amagat, l'alumnat de Llatí de 4t ESO ha elaborat una exposició amb pòsters informatius sobre sis dones gregues i romanes interessant de descobrir als panells del 2n pis.

TERCER PREMI DE TEATRE PER AL NOSTRE GRUP DuraLexSedLex
El grup de teatre del nostre centre DuraLexSedLex va participar el passat mes de març al Certamen Compitalia en la modalitat Talia de teatre, obtenint un meritori tercer premi. Aquest passat divendres 7 d'abril va rebre el premi i el diploma acreditatiu en l'incomparable marc del teatre romà de Sagunt dins de la jornada de Clausura del Festival "Ludere et discere".  Enhorabona a tots els components del grup, que una vegada més han triomfat en aquest certamen de teatre escolar de temàtica grecollatina!
Però el Certamen Compitalia també té altres dues modalitats, Pausanias i Fidias, de text i de còmic respectivament, i en aquest curs molts dels nosaltres alumnes han paticipat amb interessants treballs, esperem més sort per al curs vinent!
En aquesta magnífica jornada ens van acompanyar un bon grup d'alumnes de clàssiques del centre, que van gaudir de tallers, indumentària romana i representacions teatrals.

OLIMPÍADES DE CLÀSSIQUES DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Nayara Martínez, Ainhoa Pegueroles i Ana De Dios, tres alumnes de llatí de 2n de batxillerat el dissabte 8 d'abril van participar a les Olimpíades de Clàssiques amb més de dos-cents estudiants. les felicitem pel seu esforç!

LECTURA COL·LECTIVA DE L'ODISSEA

Amb motiu de les Jornades del Llibre organitzades al centre abans de Pasqua, els departaments de Llatí i Grec han organitzat una lectura col·lectiva de l'Odissea d'Homer al vestíbul, on podien participar tots el grups que ho volgueren acompanyats pel professorat al llarg de l'horari lectiu.  Durant tot el matí l'alumnat va recordar les gestes de l'heroi Ulisses, amb explicacions, comentaris i reflexions al seu voltant. Moltes gràcies per la vostra entusiasta participació!



BALMA NAVARRO HA OBTINGUT GOLD LEVEL EN LLATÍ A2

El 20 de desembre set alumnes de 2n de batxillerat es van presentar a la prova ECCL Euroclassica Latin Examination Vestibulum 2016 de la Comissió Europea. Totes han rebut el diploma d'aptitud, però Balma Navarro Guinea a més ha rebut Gold Level. Moltes felicitats i enhorabona!