divendres, 26 d’abril de 2013

DIES LIBRI: Lectura col·lectiva de l'Odissea

Del 16 al 23 d'abril hem gaudit d'una Setmana del Llibre amb moltes i diverses activitats, organitzades per alguns departaments a proposta del departament de Valencià. Els departaments de Llatí i Grec, amb la col·laboració de les alumnes de Referents Clàssics de 2n de batxillerat, hem portat a terme una lectura col·lectiva de l'Odissea al vestíbul del centre la Diada del Llibre durant tot el matí.
Com veureu al muntatge fotogràfic, vam preparar una mena de stand, amb un faristol per llegir i una taula amb dues versions de l'Odissea: una bilingüe (grec-castellà) i l'altra, la bella traducció en vers del poeta Carles Riba; també les alumnes havien confeccionat una punts de llibre (amb cites en grec i llatí, i roses dibuixades), per oferir-los als participants en la lectura com a record.
No caldrà als amants del món clàssics massa explicacions del perquè vam triar aquesta obra per a la nostra activitat. Només direm que és una de les pedres sobre les que s'ha edificat la literatura universal.
Al llarg del matí tots els grups de llatí i grec, a més d'alguns d'altres matèries, van anar baixant a llegir uns versos d'Homer, escollint per a la seua lectura una de les tres llengües esmentades; així mateix van fer molts professors del centre i altre personal no docent.
Volem donar les gràcies a tots els participants en la lectura amb aquest muntatge fotogràfic que dona testimoni de la majoria de les participacions. 
PERMULTAS GRATIAS VOBIS OMNIBUS AGIMUS!