dissabte, 28 d’octubre del 2017

Reditum ad Ciceronis patriam!

Encetem el curs al nostre blog amb la experiència d'un nostre exalumne que ens omple d'orgull i alhora pot ser útil al nostre alumnat, recordeu: "Verba docent, exempla movent".
Fa uns tres anys l'alumne de 2n de batxillerat humanístic Eduardo López Castellote va aconseguir uns brillants resultats. Entre d'altres, va guanyar l'Olimpíada de Filosofía de la Universitat de València i va participar en el Certamen Ciceronianum Arpinas, la final internacional de traducció de llatí.
Fins i tot el periòdic "Mediterraneo" es va fer ressó de la seua participació amb un article de contraportada: "Un Cicerón en Castellón".
Ara Eduardo està cursant un doble grau de Dret i Administració d'Empreses a València, i, gràcies a la seua feina feta a l'institut, aquest estiu ha obtingut una beca per a una Escola d'Estiu sobre "Dret i Religions" organitzada per la Universitat Cussano de Roma. Haver estat participant al Certamen l'ajudat a gaudir de la possibilitat de tornar a Arpino, la ciutat natal de Ciceró, que tots els que hi hem estat portem al cor, i ampliar la seua formació universitaria.
Eduardo ens ha enviat unes paraules parlant-nos sobre que ha significat per a ell el nostre institut, i també per encoratjar-vos a superar els reptes del vostre aprenentatge.
"Recuerdo el instituto con nostalgia, sí, pero no por lo que pude ganar o la nota que saqué. Eso a mí me daba igual. Ni veía la motivación en una cifra en mi expediente cuando iba al instituto ni la veo ahora en la universidad. La nostalgia que me produce el Matilde viene de todas las experiencias que me permitió vivir, conocer a gente que te marca, viajar, competir con otras comunidades y países, dar el 120% de ti mismo… Eso sí consiguió motivarme. Al final lo que perdura en tu vida es el aprendizaje que ciertas experiencias y personas aportan a tu vida y que te hacen mejor, tanto académica como personalmente. Sin embargo, para darse cuenta de la importancia de esas cosas primero hay que planteárselas. Sin una reflexión crítica del mundo no vamos a ninguna parte, difícil si nos quitan la filosofía y el estudio del mundo clásico, pero bueno… Fórmate, estudia, debate, reflexiona, sé mejor persona que ayer pero peor que mañana, el crecimiento personal nunca termina. De todo esto va la vida, y el instituto, aunque no lo parezca, puede ser el comienzo de una vida vista desde otra perspectiva. Encuentra tu motivación y conseguirás lo que te propongas."
Ací teniu el video de la seua participació a l'escola d'estiu a Arpino, podeu veure'l entre els assistents als primers plans: