dilluns, 5 de novembre del 2012

Pipiatio classica: quam optima actio chironiana!

Volem fer-nos ressó de la magnífica iniciativa dels nostres amics de Chiron per tal de difondre la veu de les llengües clàssiques en una de les xarxes socials més populars en la societat actual: una piulada clàssica, "pipiatio clasica". Es tracta, com alguns haureu pogut imaginar, d'una invitació a tuitejar en llatí i/o grec el proper 15 de novembre. 
Des d'ací us convidem a seguir la seua proposta:
"Des de Chiron sempre hem donat suport el mètode directe per a l’ensenyament de les llengües clàssiques. Ja Comeni en el seu temps havia animat a allunyar-se d’un ensenyament excessivament gramatical. Ara mètodes com el LLPSI d’ Ørberg, el “Nen Grec” de Rouse o Athenaze són des de fa (pocs) anys cada vegada més freqüents a les nostres aules .
Avui més que mai hem de tractar a les nostres llengües com el que són, una cosa viva, per usar-les, per tocar-les, per parlar-les. Davant el negre panorama que ens presenta la llei Wert, volem treure al llatí i al grec a la palestra, mostrar-los en la xarxa tal i com són, allunyats del rude academicisme de les aules, llengües vives punt per ser utilitzades, instruments per comunicar-nos. I ho farem des de la plataforma que ens ofereixen les xarxes socials. Així és que animem tots els alumnes i professors “clàssics” que ho desitgin a participar en la Pipiatio Classica, a Twitter, que tindrà lloc el dijous 15 de novembre i on els idiomes usats seran el llatí i el grec.
Presenta’t, coneix gent, aprèn a expressar-te en llatí i en grec. Estan permesos els errors i incorreccions gramaticals! Aprenguem entre tots! Afegeix als teus tuits el hashtag #pipiatioclassica per poder seguir l’esdeveniment des d’aquí.
Animem també totes les institucions o associacions lligades al món clàssic a participar-hi i perquè hi donin la difusió oportuna."

LATINE PIPIATE! :)