dijous, 28 de maig del 2009

Londres, Paris i Roma

Algú no s'ha preguntat mai el perquè del mot Jocs "Olimpics" ? L'origen dels jocs olimpics es remonta a l'any 776 a. C. S'anomena així perque es van celebrar en la ciutat d'Olimpia en honor a Zeus, Dèu del cel, la terra i de tots els deus de la mitologia grega. En els seus inicis eren com grans festivals en els que les pràctiques atlètiques, la religiò i la música s'unien per honrar als deus però tan sols durava un dia. Aquesta qüestió te una clara relació amb els també nomentats Jocs Olimpics, on es celebren cada quatre anys una sèrie de deports que es remonten des de l'Antiga Grècia, com són el boxeo (però era molt més dur que el actual), i el denominat pentatlon (consistix en el llançament de jabelina, el salt de longitut). En definitiva, tot el nostre entorn està replet de referents clàssics que no podem deixar mai de banda. Aquesta assignatura ens ha proporcionat una mirada més profunda respecte als referents clàssics que podem observar dia a dia en l'actualitat, i així poder comprovar que el món clàssic sempre està present en el nostre entorn, tant en la publicitat, com en l'arquitectura, fins i tot en els nostres esports actuals.

1 comentari:

Natalia ha dit...

¡Hola!

A propósito de Juegos Olímpicos no estaría de más sacar a relucir a algunas de las heroinas de la mitología, no tenemos más que remontarnos a este post :

Aquí encontramos a Atalanta, gran corredora, cuyo nombre puede recordarnos a palabras como "atletismo".
Además de Cinisca, que educada "a la espartana", tenía permitido participar en carreras de caballos (e incluso salió victoriosa de algunas).

Para terminar, aprovecho para comentar la originalidad del título un día tan culé como hoy, que hasta a mí, madridista más que confesa, me ha hecho gracia (influye mucho que la nave la pilote Guardiola, ¡que me encanta!) conque enhorabuena a los barcelonistas.

¡Un saludo!