dilluns, 3 de juliol de 2017

VITA VIA EST

"La vida és un camí", ens diu Marc Tul·li Ciceró en el Somnium Scipionis del seu diàleg De Republica.
I en aquest camí ens hem d'aturar per fer una breu pausa i prendre forces; hem recorregut una etapa i ens prepararem per iniciar-ne una altrea, alguns ací al centre, altres fora.
Però abans d'acomiadar-nos temporalme, fem un repàs d'algunes de les activitats que hem realitzat amb el nostre alumnat a final de curs. Algunes les heu vistes ja publicades en altres blogs on participem o a la web del centre, de tota manera us oferim un breu resum, i totes juntes faran més goig.
Vam anar a la biblio a llegir en llatí:
LATINE LEGIMUS!
Una de les activitats de dinamització lectora programades aquest curs ha estat una visita a la biblioteca per a llegir còmics en llatí. El passat dimecres 14 de juny, els grups de 4ESO i 1r de batxillerat de llatí van acudir amb la seua professora a gaudir de l'aprenentage de llengua llatina assolit al llarg del curs. La pràctica de lectura es va fer fent servir els recent adquirits exemplars de la revista juvenil Adulescens de l'editorial ELI A1-A2). L'alumnat va haver de llegir almenys una secció de la revista i escriure un breu extracte d'allò llegit, i respondre a una "probatio" (test) per tal de descobrir coses com quines vacances són mes adients a la seua personalitat, quina és la seua flor, quin tipus de lectura li anirà millor a l'estiu, etc. Vam passar una classe diferent i profitosa, així que, ja sabeu, feu-ne la prova!
A partir de setembre estaran a la vostra disposició els exemplars d'aquest curs més tots aquells del Departament de Llatí de temporades anteriors.
 
Ens vam acomiadar del noster Cèsar en llatí:
POSTREMAE SCHOLAE LATINAE
Postremae scholae latinae in nostro lyceo ante ferias aestivas habitae sunt. Decem quotidianas mores ad vitam meliorem faciendam didicimus, dulcia edimus et magistra pensa aestiva nobis dedit. Noster Caesar nos expectabit...
Usque ad proximum annum scholasticum!
El nostre grup de teatre DuraLexSedLex va eixir per uns dies del món clássic i va representar un muntatge diferent:
DuraLexSedLex HOMENATJA A GLORIA FUERTES EN EL SEU CENTENARI
Enguany es commemora el centenari del naixement de la poeta Gloria Fuertes, ben coneguda per grans i menuts. Així, després de concloure el projecte sobre Antígona el passat abril, el grup de teatre del nostre centre DuraLexSedLex ha volgut retre-li un merescut homenatge, amb un breu espectacle basat en la seua vida i els seus poemes. Aquest nou muntatge es va estrenar en el marc de l'Acte de Cloenda del Taller d'Altes Capacitats celebrat el passat dilluns 19 de juny.
Si no heu pogut assistir, es tornanarà a representar al llarg del primer trimestre del proper curs. No us ho perdeu!
LLIURAMENT DELS DIPLOMES DEL CICERONIÀ A VALÈNCIA
El passat dilluns 26 de juny, les nostres alumnes Ana De Dios i Ainoha Pegueroles de 2BAHA van rebre  a la Universitat de València els diplomes acreditatius com a 1ª i 2ª classificades en la prova del Ciceronianum organitzada per la secció valenciana de la "Sociedad Española de Estudios Clásicos". En aquest acte de final de curs la SEEC va lliurar, a més dels diplomes del Ciceronianum de llatí i la prova Parnaso de grec, els premis "Mundo Clásico" i "Ars Brevis" a personalitats i institucions destacades en el estudi i la difusió de la cultura i les llengües clásiques grecollatines. Les nostres alumnes, a més de per les seues famílies, van estar acompanyades per la professora de llatí i la cap d'estudis de batxillerat del nostre centre.
També els meus alumnes més menuts, els de 2n de Cultura Clàssica, van fer també una modesta aportació a les activitats de final de curs, elaborant una sèrie de infografies sobre Roma que van exposar als taulers del centre. Amb la fotografia d'un d'aquestos taulers ens acomiadem fins setembre.

BONAE FERIAE OMNIBUS!