diumenge, 24 de març de 2013

Compitalia LATINE

Un any més hem presentat els nostres treballs als Compitalia, en la seua XIVª edició, com a activitat paral·lela al XVII Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt.

Vam començar a participar el curs 2004-2005, i d'aleshores és per a nosaltres, alumnat i professorat una magnífica ocasió per a treballar d'una manera diferent i més creativa sobre el món clàssic, involucrant no només als que estudien les nostres matèries, sino també a d'altres que senten un cert interés.
Com molts sabeu, hi ha tres modalitats: FIDIAS, creació d'un còmic amb argument clàssic, on hem presentat un treball realitzat per dos alumnes de quart; PAUSANIAS, text periodístic de tema clàssic, modalitat en que acostumem a presentar més treball, enguany una vintena, i que representa una oportunitat perquè l'alumnat puga aprofundir en una qüestió del seu interés i demostrar la seua capacitat de creació literària; TALIA, dramatització breu, també de tema clàssic, que ha donat lloc a que es formarà un grupet de teatre, més o menys estable, al nostre centre, DuraLexSedLex. 
Els cursos anteriors vam treballar personatges històrics en les nostres obres, que podeu consultar en les respectives wikis del grup: "Procés a Juli Cèsar. Anatomia d'un homicidi" i "El somni d'Hipàtia".
En aquesta ocasió hem treballat sobre el mite de Píram i Tisbe, en to de comèdia i amb música en viu. Però la novetat principal en el muntatge que hem preparat aquest curs ha estat usar la llengua llatina com a vehicle de comunicació, ja que una part de l'obra, concretament la dramatització del mite.
Si voleu conenèixer més detalls del muntatge "Pyramus & Thisbe" visiteu la nostra wiki: