diumenge, 23 de desembre de 2012

Bonae Feriae Nataliciae!

Com sol ser habitual, dediquem els darrers dies del primer trimestre a desenvolupar algunes activitats de caràcter podriem dir que més festiu però no menys profitós amb el nostre alumnat.
Aprofitant la temàtica nadalenca, l'alumnat de primer de batxillerat, per primera vegada, ha cantat en llatí, s'ha expressat per escrit lliurement en llatí i ha jugat amb els números, és clar, també en llatí.
Al llarg de tota aquesta última setmana dedicavem uns minutets a aprendre una famosa nadala, "O abies", per tindre-la llesta pel dia 21 de desembre.
Dijous es van estrenar amb els seus primers escrits en llatí per al blog "Alea iacta est". Els alumnes havíen d'escriure una petita presentació personal i elaborar una tarjeta de nadal per desitjar bones festes; visitant el blog podreu veure les que ja estan penjades, tantum latine, obviament. Ací teniu una petita mostra:

I per fi, divendres vam començar a treballar amb els numerals amb l'esperat Bingo latine "Ludum uincere", activitat que ja vam realitzar el curs passat amb primer i que podeu trobar fent click ací amb el material que vam fer servir. Així, vam començar amb bon peu les vacances, guanyant premis, cantant i menjant dolços nadalencs, a més d'una agradosa visita, la de Flavia i Camila, que cursen el seu primer any d'universitat, i que, entre altres coses, els van explicar com d'útil els estava resultant haver estudiat llatí, tant a Flavia (Traducció) com a Camila (Dret).
L'alumnat de segon també tenia la seua activitat prevista per divendres, i vull donar-los les gràcies per la seua assistència i disponibilitat, a pesar de les circumstàncies (ho escric amb un somriure!). El seu esforç serà tingut en compte!

BONAE FERIAE NATALICIAE VOBIS OMNIBVS ET IN ANNUM PROXIMUM MMXIII!

3 comentaris:

Sofía ♥ ha dit...

Bon Nadal!

domingo ha dit...

Bon Nadal per a tota la família del Matilde Salvador!

Mariló ha dit...

Gratias maximas vobis omnibus, lectoribus et amicis nostri blogi!
Vobis quoque optimas ferias exoptamus! Bon Nadal!