diumenge, 18 de novembre de 2012

Coneixem la nostra herència?

Coneixem la nostra herència? Coneixem la nostra herència clàssica grecollatina? Som conscients de allò que sustenta la nostra cultura europea, i per extensió occidental? Sabem que té els seus arrels en el món antic, en la Grècia i Roma clàssiques? 
Davant d'aquestos interrogants, que bé podem plantejar al nostre alumnat i per als que, per desgràcia, de vegades intuïm la resposta, un coratjós grup de professors ha plantejat una interessantíssima activitat, que no hem dubtat en secundar.
La "Asociació de Profesores de Latín y Griego de Murcia (AMUPROLAG)", ha proposat que el dimecres 12 de desembre de 2012 a les 12 del migdia tots ens unim en una mateixa manifestació de recolzament als estudis clàssics mitjançant una lectura pública de textos grecollatins en centres docents de tot l'estat.
Aquesta proposta en pocs dies ha aconseguit il·lusionar a molta gent, i açò ho podeu comprovar en Google Maps; no només quasi 200 centres espanyols s'han inscrit a l'activitat, també ho han fet des d'altres països d'Europa.
Tant en la seua web com en Facebook, i en Twitter #yoconozcomiherencia , trobareu tots els materials que han elaborat per a l'ocasió: antologies de textos , pòsters i un magnífic video promocional.
També el nostre departament de Llatí s'ha afegit a l'event, i amb la col·laboració d'altre professorat de Filosofia, Música, Grec i Arts Plàstiques, i l'alumnat del grup de "Referents Clàssics" de 2BAHA, procurarem oferir a la nostra comunitat educativa una lectura el més digna possible, per a recolzar com millor puguem aquesta fantàstica iniciativa.
Les diverses lectures que es faran arreu es gravaran en video i entraran a participar en un concurs organitzat per la associació convocant.
Ens trobarem a l'aula d'Usos Múltiples!

El 12 del 12 del 2012 a les 12 reivindiquem el llegat cultural clàssic!