dilluns, 14 de febrer de 2011

Litterae Latinae, la nostra nova wiki

Us presentem la nostra wiki, creada per a preparar els temes de literatura de la prova de selectivitat de llatí, i també per aprendre gestionar el treball col·laboratiu, fent servir principalment les eines Google.  Açò ja ho haviem començat a fer des de principi de curs, obrint-nos un compte Gmail i participant d'un grup Google per a l'alumnat de l'assignatura de Llatí II. Aquest és un lloc on anem compartint informació i creant debats sobre diverses qüestions per aclarir o comentar, que siguen d'interés per al grup, des de compartir un enllaç interessant o aclarir dubtes d'última hora amb la professora la nit abans de l'exàmen...
Com en anys anteriors, teniem al davant el repte de preparar els temes dels cinc gèneres literaris llatins, després que la professora exposara una introducció sobre el naixement de la literatura llatina. La proposta era tirar mà de Google Docs i Wikispaces. En primer lloc vam distribuir els temes en petits grups, per preparar una presentació amb el guió del tema i un document de text amb desenvolupament del tema com a resum (el temps al selectiu és molt limitat),  tot en Google, per així poder treballar des de casa, fins i tot al mateix temps en el mateix document. Una experiència prou entretinguda!
Després de publicar els documents en les pàgines de la wiki oberta a l'efecte, estem tractant d'enriquir els nostres textos amb enllaços per ampliar el tema. La nostra wiki, com podeu  veure, no està acabada, de fet es pot anar modificant constantment. Demanem la vostra col·laboració; si aneu llegint els textos i trobeu qualsevol errada, o penseu que es pot ampliar la informació, no dubteu en encetar una discusió en la pàgina i mirarem de reviisar el treball.
Per accedir a la nostra wiki aneu a la barra de l'esquerra del nostre blog o feu click sobre la imatge.
Esperem que us puga ser útil!

Les alumnes de Llatí 2n de Batxillerat Humanístic

3 comentaris:

Sofía ♥ ha dit...

Mire amb sorpresa aquest post... CARAM! Com ha canviat la metodología d'un any per a l'altre! I jo que tinc els meus temes de literatura de Llatí en una fulleta de paper...

Mariló ha dit...

Ja veus estimada Sofía, com va dir Lorca en "Mariana Pineda": los tiempos cambian con los tiempos; o com va dir l'altre dia Alex de la Iglesia: Internet no es el futuro, es el presente. Gràcies pels teus comentaris i bon dia!

Don Hilarión ha dit...

¡Dios mío!
Wiki, Google, cuenta Gmail, grupo Google, Google Docs, Wikispaces.

¡Hoy las ciencias adelantan que es una barbaridad!