dilluns, 9 de març de 2009

Clàssiques en perill: el nostre primer MEME!

El nostre company i mestre Miguel Ángel ens va enviar fa uns dies el MEME en favor de dues de les nostres matèries: Referents Clàssics en les Manifestacions Culturals Modernes i Fonaments Lèxics per a la Ciència i la Tècnica.
Després de llegir les seues argumentacions, ben poca cosa podem afegir nosaltres, a banda de sumar-nos a aquesta defensa del dret dels nostres alumnes a la possibilitat d'adquirir uns coneixements molt importants per a la seua formació i el seu desenvolupament personal.
Des de l'assignatura de Referents hem pogut constatar l'enriquiment que ha representat per als alumnes aquesta manera de entrar en contacte amb el món clàssic, així com l'adquisició de destreses relacionades en les noves tecnologies que se'ls ofereix en aquestes matèries, gràcies al magisteri de companys com la nostra estimada Ana, precursora amb eines com Secretos de Argos juntament amb altres companys.
Però el que m'agradaria és que foren els alumnes que escriuen en aquest blog els que mitjançant els comentaris a aquesta entrada ens digueren perquè troben que els està anant bé el poder cursar l'assignatura que ha motivat la creació d'aquest blog. Ara teniu vosaltres la paraula!
Però els MEMEs tenen unes regles que ara passem a copiar:
  • Pujar la imatge i incloure la font, cosa que hem fet al començament de l'entrada.
  • Copiar les regles, així ho fem.
  • Descarregar el document que acompanya el meme i enviar-lo a les adeces dels sindicats i representant de la Conselleria que apareixen en ell, ho farem aviat.
  • Signar al llibre de recollida de signatures obert a l'efecte, cosa que vaig fer de seguida i que invite a fer als alumnes.
  • Triar a quatre a persones per continuar el MEME.
    Els escollits són:
    En primer lloc dues persones imprescindibles en la embrazida que tenen avui les noves tecnologies entre els docents en general: els amics Toni i Gianpiero. I en segon lloc dos alumnes que formen part d'aquest blog i que pense que vodran recollir el testimoni que els llancem Edurne i aeregreb.
  • Avisar-los deixant un comentari al seu blog, cosa que anem a fer tot seguit.

9 comentaris:

Gianpiero Pelegi ha dit...

Cara Mariló (e cari amici del blog Les ales de Pegàs), con piacere accettiamo il vostro MEME. Condividiamo la vostra giusta causa. Se vogliamo salvarci, dobbiamo introdurre il greco e il latino nella scuola!!! saluti.

carlos fermin garcia anton ha dit...

estare encantado de apoyar este MEME

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con Gianpiero y aregreb, en que debemos defender las asignaturas de griego y latín y lo relacionado con el mundo clásico, porque las clasicas de Grecia y Roma configuran el modelo de sociedad en la que vivimos y si las eliminamos de nuestra educación es como si estuviramos eliminando a nuestra propia sociedad.

Edurne ha dit...

Yo también estoy de acuerdo con la misiva, así que en breve me pondré manos a la obra para llevarla a cabo.

Sara ha dit...

Creo que, por un lado, el griego y el latín representan una parte muy importante de nuestras vidas porque, en primer lugar, la gran mayoría de nuestro vocabulario procede de estas dos lenguas. Y en segundo lugar, porque gracias a esta asignatura me he dado cuenta de la gran cantidad de historias mitológicas que nos rodean y que se plasman continuamente en nuestras vidas.
Así que, seguiremos defendiendo este MEME!!

Natalia ha dit...

¿Clásicas en peligro?
Cada vez entiendo menos el funcionamiento de nuestra Educación...
¿Por qué ahora se plantea limitar las asignaturas que nos funcionan como base del resto?

Ya no sólo las clases de latín o griego, nuestros orígenes lingüísticos,que aún parecen gozar de un poco de respeto; escribo desde la clase de Referentes, que sin duda ha llenado muchas parcelas de nuestro conocimiento en diferentes ámbitos(nuestro progreso puede verse post a post), y de la que pretenden privar a generaciones venideras.

¡Hay que parar esto como sea!

Anònim ha dit...

Jo també estic d'acord amb aquest MEME, ja que crec que es una oportunitat que se les nega a futurs estudiants.
Com a alumna de ciències me pareix un error que restringeixen l'optativitat només per a humanístic, de manera que per als alumnes del científic deixen un buit en el curriculum.

Alexandra ha dit...

Me parece muy mal que los futuros alumnos no tengan la ocasión de cursar estas dos asignaturas tan útiles para la formación académica. Estoy de acuerdo con este MEME y apoyo cualquier negación ante la supresión de estos conocimientos.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Sempre he pensat que, de moment, aquestes mesures es podrien parar. Ara bé, la intenció és clara: a mitjà termini, com a molt, les clàssiques han de desaparèixer. La decisió "política" està presa de fa temps.